Etkinliklerden elde edilen gelirler kurumların tüm gelir kaynakları içerisinde fazla bir yer tutmuyor olabilir ancak gelir elde etmenin yanında, kurumlar için onları vazgeçilmez kılan başka sebepler de bulunuyor.
Düzenlediğiniz etkinlikler sayesinde :
- Üye ve bağışçılarla yüz yüze tanışıp ilişkilerinizi güçlendirme olanağı bulabilirsiniz (Yeni iletişim teknolojileri iletişim kurma biçimlerimizi çokça değiştirmiş olabilir ancak yüz yüze iletişimin etki gücü hâlâ tartışılmaz).
- Potansiyel bağışçılarınızın amacınızla bir bağ kurup sürekli destekçileriniz haline gelmelerini sağlayabilirsiniz.
- Yeni bağışçılarınızı ağınıza dahil edip kendilerine bir sosyal çevre oluşturma olanağı sunarak kurumunuza aidiyet duygusu geliştirebilirsiniz.
- Kurumunuzu doğru bir şekilde tanıtabilme ve etkinlikler kapsamında oluşturacağınız işbirlikleriyle projelerinizi gerçekleştirme olanağı yaratabilirsiniz.
Etkinliğinizi nasıl farklılaştırmalı ?
Etkinliklerde doğrudan bilet satışlarıyla gelir elde edebileceğiniz gibi, amacınızı net bir şekilde ifade etme ve böylece topluluğunuzu da çözüm ortağı haline getirebilme olanağı bulursunuz. Ancak sürekli aynı temalar etrafında, belli başlı formatlarla etkinliklerinizi gerçekleştirmek, hele hele beklenti ve arayışları sürekli değişen genç ve dinamik bir kitleye hitap ediyorsanız, gittikçe azalan katılımcı sayısı anlamana gelebilir.
Bahar ve yaz aylarında etkinliklerinizi planlamak ve farklılaştırmak için daha çok seçeneğiniz var ; doğa yürüyüşleri, müzik festivalleri, amacınızla ilgili olabilecek açık hava eğitimleri ya da sahada olabileceğiniz, uygulamalara imkan veren atölyeler için yaratıcı çözümler bulmanız çok daha kolay.
Kış döneminde ise farklı arayışlar olmakla birlikte yine en çok tercih edilen etkinlik türünü kapalı mekanlarda gerçekleştirilen konferans/seminerler oluşturuyor. Dolayısıyla öncelikli olarak bu var olan formatları bir takım yaratıcı fikirlerle çok daha ilgi çekici hale getirmeyi amaçlayabilirsiniz.
Konuşmacılar ve konuklarınız arasındaki sınırları kaldırın : Etkinlik sırasında katılımcıların sürece daha aktif bir sekilde katkıda bulunmalarına imkan verin. Son 15 dakikayı soru ve cevaplara ayırmak yerine ortaya koyduğunuz bir sorun hakkında katılımcıların kendi çözüm önerilerini paylaştıkları oturumlar düzenlemek başlangıç için iyi bir fikir olabilir.
Katılımcılarınızın birbirleriyle etkileşimde bulunabilecekleri olanaklar yaratın : Her zaman ilk sırada dile getirilmeyebilir ancak sosyalleşme, var olan bağları güçlendirme ve yeni insanlar tanıyıp bir ağa dahil olma katılımcılarınızın en önemli motivasyonları arasındadır. Oturumlar arası katılımcılarınızın bir araya gelip tartışabilecekleri ortamlar yaratmanız bu açıdan oldukça önemli.
Görsellerin gücünü kullanın : Teknolojinin olanaklarıyla görsel iletişim imkanlarını devreye sokarak « konuşmacı-dinleyici» formatının dışına çıkabilirsiniz. Videolar, infografikler, slaytlar ilgiyi canlı tutmanızı sağlar.
Kendinizi unutturmayın: Etkinlik sırasında yapacağınız çekilişlerle katılımcılarınıza küçük hediyeler vermek ya da çıkışta dağıtabileceğiniz, kurum ve misyonunuzu hatırlatacak birtakım işlevsel objeler tasarlamak da yine etkinliğinizi farklılaştırmanın yollarından biri.
Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi çözüm bulmayı amaçladığınız sorunlara dair bir konferans/ seminer düzenliyorsanız amacınıza yönelik yürüttüğünüz bağış kampanyaları konusunda da katılımcılarınızı bilgilendirebilir, etkinlik sırasında SMS yoluyla kampanyanız hakkındaki güncellemeleri kendileriyle paylaşarak sürece dahil olmalarını sağlayabilirsiniz.
Kapsamı ve türü ne olursa olsun etkinlikler belli bir planlama sürecini gerektiriyor. Bu planlama aşamasını ve etkinliğinizin yönetimini Raklet kullanarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. Etkinlik tanıtımı, bilet satışları, kayıt doğrulama süreçleri, etkinlik sırasında katılımcıları SMS yoluyla bilgilendirme…Tüm bunları Raklet kullanarak kolayca yapabilirsiniz.
Etkinlik Organizasyonlarında Teknolojiden Nasıl Yararlanmalı?
Başarılı Etkinlikler İçin Olmazsa Olmaz 4 Kural
Düzenlediğiniz Etkinliklere Katılımı Artırmak: Nasıl Yapmalı?
Raklet’i Şimdi ÜCRETSİZ Kullanmaya Başla!