Sivil Toplum Buluşmaları serisinin yedinci toplantısında Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Demir, üye yönetimi konusundaki deneyimlerini bizlerle paylaştı.İşte etkinlikten satır başları:
STK yönetiminin temel unsurlarını ele alarak başladığı konuşmada Demir, yönetim ve profesyonel ekibin alanında uzman kişiler arasından seçilmesinin ve kurum ve üyelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş CRM verilerinin idari işlerde hayati önem taşıdığının altını çiziyor.
Kurumun hedeflerine ulaşmasında stratejik planlamanın önemi
Kurumun hedeflerine ulaşabilmesi, üyelerin kuruma olan bağlılığını pekiştiren unsurlardan. Planlama, uygulama ve ölçümlemenin stratejik planlamanın üç alt başlığı olduğunu belirten Demir’e göre ölçülebilir ve ulaşılabilir hedefler belirlemek çok önemli ve etki değerlendirme süreci, bu hedeflere ulaşırken gereksiz kaynak sarfiyatının önüne geçebilmek için atılacak en önemli adımlardan. Demir, yürütülen iletişim çalışmalarının, hazırlanan kamu spotlarının hedef kitlede nasıl bir etkisi olduğunun değerlendirilerek yeni stratejilerin bu bilgiler ışığında belirlenmesinin ne denli elzem olduğunun belirtiyor.
Üyeler için sağlıklı networking nasıl kurulur?
Alandaki gelişmelerin aktarıldığı, bilgi güncellemelerinin paylaşıldığı etkinlikler düzenlemenin ve bu etkinliklerde üyeler arasındaki geçişkenliği sağlamanın çok önemli olduğunun altını çiziyor Demir. Bunun yanı sıra, iş dışında düzenledikleri çeşitli sosyal etkinliklerin üyenin kuruma olan bağlılığının yanında üyelerin birbirleriyle olan bağını da güçlendirdiğini belirtiyor.
“Ekonomiyi temsil ettiğimiz için nötr durmamız lazım.”
Kamu ile olan çalışmalarda dikkat edilmesi gereken en büyük tanım, etik. Kendi kurumlarından örnek veren Demir, siyasilerle birlikte çalıştıklarını ancak ortak basın toplantıları yapmadıklarına, sektörel çalışmalara yakın olduklarına değiniyor. Bu tarafsızlık da yine üyenin kuruma olan bağlılığını güçlendiren unsurlardan.
İletişimin önemi
Demir’e göre sivil toplumun en büyük sorununun iletişimi doğru kuramamak. Hedef kitleyi segmente etmediğinizde ve özelleştirilmiş bir iletişim stratejisi izlemediğinizde başarısız olma ihtimalimiz artıyor. Hedef kitle analizini yaptıktan sonra doğru hedef kitleye, harekete geçirici doğru mesajı vermeniz gerekiyor.
Başarılı iletişim stratejisinin artık sosyal medya olmaksızın hayata geçirilemeyeceğini belirten Demir, buradaki sürekliliğin kurum başarısı ve üye yönetiminde elzem olduğunun altını çiziyor.
Etkinliğin video kaydına aşağıda ulaşabilirsiniz.